Yritys

Teleurakointi Titari on 1990 perustettu, nykyisin sähköisiin turvajärjestelmiin erikoistunut, pääasiassa entisen Kymenläänin alueella toimiva perheyritys. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Työllistämme nykyään vuosittain 7-10 henkilöä.

Alun perin Teleurakointi Titari oli Kurvi & Sinivaara Oy:n virallinen aputoiminimi. Vuodesta 2020 emoyhtiön kokonaan omistama tytäryhtiö joka toimii vain henkilö- ja tilaturvallisuusjärjestelmät -päätoimialallamme. Emoyhtiö Kurvi & Sinivaara Oy keskittyy koulutukseen, hallinnointiin ja sijoittamiseen.

Olemme Sähkö- ja teleurakoitsijaliitton
sekä Turva-alan yrittäjät RY:n jäsen

Vakiintunut, vakaa, kannattava ja luotettava yhteistyökumppani ja työnantaja

Lyhyt historiikki

Kurvi & Sinivaara Oy:n perustivat 1990 Kotkaan Lasse Sinivaara, Eija Kurvi ja Antti Kurvi. Työnjako oli selvä, Lasse toimi nk. harmaana eminenssinä eli omistavana yrityskummina ja Antti hikoili.

Lassella oli jo tässä vaiheessa takanaan pitkäura alkaen sotien jälkeisestä Suomen sähköistämisestä Waaramaa Ky:n toimarin hommiin sekä EKAKSin sähköpuolen opettajaksi. Antti puolestaan ehti ennen yrittäjäksi ryhtymistään olla Lassella apupoikana usealla työmaalla sekä useita vuosia Visi-Radio Oy:n tele- ja turvaliiketoiminnan tuotepäällikkönä sekä tsupparina.

Aluksi pidettiin matkapuhelin ja tarvikekauppaa Tele- ja AlarmShop Titari nimellä Kotkan Vatikaanissa sekä urakoitiin useita kohteita Inkerissä Kirkon ulkomaan avulle, mm. Kelton kirkon ja Hatsinan srk-keskuksen sähköistys ja turvajärjestelmät.

Alusta asti yrityksen taloushallinnosta on vastannut Antin kauniimpi puolisko, Sari, oman toimensa ohessa.

1990 luvun puolivälin jälkeen havaittiin matkapuhelin kaupan lähitulevaisuudessa keskittyvän erikoisliikkeiltä ketjuille normi kulutustavaraksi. Tällöin päätettiin suunnata toiminta enempi sähköisten turvajärjestelmien asennukseen ja ylläpitoon. Tätä varten hankittiin myös paloilmoitinliike-oikeudet silloiselta sisäasiainministeriön pelastusosastolta. Päätöstä edesauttoi myös Lassen ja Eijan halu muuttaa osaksi vuotta Lemmenjoelle eläkepäiviä viettämään.

Samalla päätettiin muuttaa isompiin ja sopivampiin tiloihin Hovinsaarelle. Samoissa, tosin entisestään laajemmissa tiloissa Kotkan toimipisteemme toimii edelleen.

Vuosien saatossa Antin innostus hikoiluun on oleellisesti vähentynyt ja vuosituhannen vaihteessa yritykseen palkattiin ensimmäiset vakituiset huoltoasentajat helpottamaan työtaakkaa. Eri vaiheiden jälkeen vuonna 2013 Antti siirsikin työkalut pois autostaan keskittyen toimistolla istumiseen, sikarin polttoon ja asiakkaitten kanssa jutusteluun jättäen oikeat työt huoltoasentajille ja aluepäälliköille.

Henkilökunnan ja asiakkaitten määrän lisääntyessä vuokrasimme huoltoasentajillemme tukikohdaksi ja varastoksi Kouvolasta tilat vuonna 2010 ja Lappeenrannasta vuonna 2019.

Päätös toimialan keskittämisestä on osoittautunut vähintäänkin erinomaiseksi. Teleurakointi Titari on jo pari vuosikymmentä ollut asiakkaittemme, toimittajiemme ja myös muiden alalla toimivien arvostama turva-alan yritys jonka ammattitaitoa pidetään yhtenä Suomen parhaista.

Ja teemme parhaamme jotta sellaisena pysymmekin.